Persediaan Car Seat Tahun 2020 Untuk Anak-Anak

Assalamualaikum & hye! Bulan lepas menjadi isu agak hangat tentang undang-undang dari kerajaan untuk pemasangan carseat diwajibkan pada tahun depan 2020. Untuk Irine sendiri sebagai salah seorang ibu, ambil perkara ni sebagai sesuatu yang positive secara tak langsung nak menjamin keselamatan anak-anak dalam kereta ketika kami bergerak ke mana-mana menuju ke suatu destinasi. Bagi Irine sendiri, …

Persediaan Car Seat Tahun 2020 Untuk Anak-Anak Read More »

List lengkap barang keperluan newborn baby dan ibu ke hospital sebelum bersalin

Assalamualaikum. Macam biasalah, bila nak start menunggu masa ni, suka update entry tentang list keperluan newborn dan barang2 keperluan ibu sebelum ke hospital. Dulu dah pernah update, tapi rasanya tak berapa complete sangat and ada yang bukan keperluan termasukkan sekali dalam list. Well, dulu takde pengalaman sangat, sekarang bila dah lalui 2x pengalaman bersalin, dah …

List lengkap barang keperluan newborn baby dan ibu ke hospital sebelum bersalin Read More »

Part 1 : Solemnization

Assalamualaikum wbt. đŸ™‚Semalam adalah genap 2 minggu bergelar dan memegang title seorang “isteri”. Mana-mana pergi jumpa kawan, mesti mengajukan persoalan yang sama ” best tak kawen? “. Jawapan Irine? Haihhhh..mestilah best..seronok..hikssss! Bukan takat kawan je, lecturer pon ada yang tanya. Mak dekat rumah pun rajin calling2 Irine tanyakan khabar. Sampaikan semalam Irine mesej mak.. Irine …

Part 1 : Solemnization Read More »

Part 1: Tips bercuti di Korea bawak anak2 kecik (musim winter)

Assalamualaikum and hye.  Straight to the point, 3 hari lepas baru je balik dari bercuti ke Korea. Ramai yang request untuk share kan beberapa tips @ preparation nak pergi bercuti tambah-tambah kalau bawak anak kecik. Korea antara salah satu wishlist memang nak pergi daripada dulu. Takde rezeki nak pegi lepas kawen, lepas dapat 2 anak …

Part 1: Tips bercuti di Korea bawak anak2 kecik (musim winter) Read More »