Throwback pengalaman pahit manis membuka sebuah butik FISKA

Assalamualaikum and Hye ๐Ÿ™‚Just quickly update, memang entry spontan habis. Tengah nak tidokan anak, tiba-tiba terfikir nak hasilkan entry nih. Rasanya tak pernah lagi bercerita and buat write up dekat blog tentang butik sendiri ๐Ÿ™‚ Apa salahnya kan.heheDah nak setahun adanya butik, baru nak terkial-kial update dekat blog. hihi. Ini semua sebabkan kitorang banyak aktif …

Throwback pengalaman pahit manis membuka sebuah butik FISKA Read More »

Part 3 : Tips bercuti di Korea bawak anak2 kecik (musim winter)

AssalamualaikumAku sambung semula last part untuk trip ke Korea. Untuk kejar masa, aku cerita straight to the point je tau. hehe.Keesokan hari tu, kitorang repeat semula pegi Myeong Dong, sambung shopping dan sambung berjalan. Macam biasa, Hasya tido, pinjam stroller kakak dia.  Medina dah start nak pakai winter coat time ni sebab terlampau sejuk.  Tengoklah …

Part 3 : Tips bercuti di Korea bawak anak2 kecik (musim winter) Read More »

List keperluan baby (newbo

Assalamualaikum. Tajuk macam tak boleh nak poyo lagi. hehe. Dalam banyak-banyak entry nak buat, entry kali ni paling excited nak type. Yelaaaa, dulu selalu tengok mummy to be yang lain busy update checklist keperluan baby. Tapi masa tu baca pon gitu-gitu je sebab belum sampai masanya lagi nak beli. Haaaa sekarang ni, gigih buat checklist …

List keperluan baby (newbo Read More »

Part 1 : Kronologi bersalin. False and Real Contraction ? Macam mana rasa tu.

Assalamualaikum semua.  Kronologi bersalin anak kedua ni aku nak tulis siap-siap sebab aku rasa selagi aku ingat saat-saat bersalin aritu, better aku create entry dekat blog. At least, cerita bersalin ni aku simpan dalam blog dan boleh baca semula in future sementara cerita ni still fresh dalam ingatan. Mungkin jugak korang boleh buat bahan bacaan …

Part 1 : Kronologi bersalin. False and Real Contraction ? Macam mana rasa tu. Read More »

Cara minum ESP SHAKLEE yang betul :)

Assalamualaikum semua ๐Ÿ™‚sepanjang seminggu ni Alhamdulillah banyak sangat permintaan dan order product Shaklee.Sampaikan sampai 3x seminggu kena ulang alik HQ Shaklee untuk restock product yang customer order. Nasib baik datang awal dekat HQ, sebab nak borong banyak, kalau lambat sikit mesti habis. terbukti product Shaklee banyak permintaan dan makin dipercayai sejak daripada dulu lagi. Ok …

Cara minum ESP SHAKLEE yang betul ๐Ÿ™‚ Read More »

Perbezaan Set Bersalin TANAMERA vs Set Bersalin NONA ROGUY? Mana nak pilih.

Assalamualaikum. Hari ni genap hari yang ke-20 pantang ๐Ÿ™‚ Atas permintaan beberapa orang readers dalam blog ni, yang bertanyakan set pantang mana yang best dan boleh direcommendkan antara TANAMERA VS NONA ROGUY. Dua-dua produk set pantang ni aku dah cuba pakai. Macam masa lepas bersalinkan anak pertama dulu, which is 1st experience jadi ibu, jadi aku …

Perbezaan Set Bersalin TANAMERA vs Set Bersalin NONA ROGUY? Mana nak pilih. Read More »

Bestnya Nasi Kandaq!

Assalamualaikum! Hi Irine saja nak post ssantai-santai waktu pagi ni sebab rasa mood nak post something dekat blog tapi macam tak tahu apa nak tulis sangat haha. So Irine saja nak share video makan-makan ni sebab kalau tengook video makan mood lagi HAPPY kan..heheNi video masa Irine pergi Penang makan NASI KANDAQ di Restoran Hameediyah! …

Bestnya Nasi Kandaq! Read More »

DREAMS COME TRUE : Shaklee Car Incentive Bonus

Assalamualaikum wbt semua.Post kali ni Irine terasa nak sharekan antara peluang-peluang besar bila kita serius dalam business Shaklee. Selalu nampak Irine share peluang-peluang Shaklee lebih pada INCOME dan FULLY SPONSOR TRIP je kan? Tapi jarang sekali bercerita tentang satu lagi peluang yang sangat BESAR bila anda join business Shaklee, iaitu peluang untuk mendapat dan menikmati CAR …

DREAMS COME TRUE : Shaklee Car Incentive Bonus Read More »

Holiday di Legoland Malaysia

Hye AssalamualaikumEntry ni terhasil atas request daripada followers juga and i think entry ni pun bagus untuk dikongsi bersama. Sebab apa? Sebab Legoland adalah one of tempat percutian yang sangat recommend untuk parents datang bawa anak-anak bercuti ! Bak kata orang sekarang, tempat yang sesuai untuk “beli jiwa anak-anak”. hehe.  Honestly, dulu bila tengok iklan …

Holiday di Legoland Malaysia Read More »